Microsoft a lansat ultima versiune a browser-ului sau web, Internet Explorer 8, care mareste viteza si securitatea, scrie BBC News.
Aplicatia, care este parte integrala din sistemul de operare Windows 7, poate fi descarcata de pe site-ul Microsoft si este gratuita pentru utilizatorii care detin licenta pentru sistemul de operare de la Microsoft.

Microsoft, cea mai mare companie software din lume, a anuntat ca IE8 va functiona pe ultimul sau sistem de operare Windows Vista, dar si pe Windows XP, versiunea anterioara pe care unii utilizatori o prefera in locul Vista.

Aplicatia inlocuieste Internet Explorer 7, care are o cota buna in piata de browsere. Potrivit unui raport recent al companiei de consultanta IT, Janco Associates, Internet Explorer are o cota de piata de 72,2%, fiind cu 17,2% in fata browser-ului Firefox dezvoltat de Mozilla. Noul browser Chrome de la Google are o cota pe piata de doar 2,8%, in timp ce Safari de la Apple are mai putin de 1%.

Microsoft se judeca cu regulatorii americani si europeni dupa ce competitorii au acuzat ca producatorul de soft-uri incearca sa ii scoata din piata prin atasarea browser-ului la sistemul de operare Windows.

Luna trecuta, Google, Mozilla si Opera au protestat pentru dominatia Microsoft in piata browser-elor. In luna ianuarie, regulatorii europeni au adus acuzatii impotriva Microsoft pentru abuzul de pozitia de lider in piata prin atasarea browser-ului web la sistemul sau de operare Windows, care este folosit in 95% dintre PC-urile de pe planeta.

Microsoft deja a anuntat ca utilizatorii sistemului de operare Windows 7, care va fi lansat la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2010, vor putea sa dezactiveze programe precum Internet Explorer, facand mai usoara utilizarea de alte browser-e.

Printre noile caracteristici ale Internet Explorer 8 se numara “acceleratorul” care prin accesarea cu “click-dreapta” a unor adrese web poate trimite direct la o harta sau pe un site unde pot fi adaugate. Utilizatorii vor putea, de asemenea, sa puna cuvinte-cheie in bara de adrese pentru a-si reaminti site-urile vizitate legate de cuvant.

Noul browser are o securitate imbunatatita, de exemplu, atentioneaza utilizatorii in momentul in care sunt pe cale de a descarca ceva de pe un site cunoscut ca fiind sursa de soft-uri periculoase de tip “malware”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri