Microsoft: Exista oportunitati bune de incheiere a unui acord cu Yahoo

Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat ca exista in continuare o buna oportunitate pentru un acord cu Yahoo prin care sa combine operatiunile de cautare pe Internet a celor doua companii, scrie Financial Times.
Ballmer a declarat ca a contactat-o pe Carol Bartz la scurt timp dupa ce a fost numita, in luna ianuarie, director executiv al Yahoo, in locul lui Jerry Yang.

Ea a lasat usa deschisa pentru un acord cu Microsoft si nu a preluat postul cu notiuni preconcepute.

“Am intampinat-o si i-am spus ca vreau sa discutam”, a declarat Ballmer.

“Acolo exista un set financiar cat se poate de convingator care sta la baza ideii de parteneriat de cautare”, a declarat Ballmer. “In afara de cazul in care pot sa ma insel, de-a lungul timpului m-as astepta sa existe un bun prilej de a incheia un acord”.

Ballmer a reamintit ca nu a fost atras de tehnologia Yahoo cat de posibilitatea de a combina baza de utilizatori a celor doua platforme de cautare.

Discutiile dintre cele doua companii de anul trecut s-au transformat in una dintre cele mai lungi si discutate incercari de preluare din Silicon Valley, dupa ce executivii Yahoo au respins tranzactia estimata la 47,5 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri