Filiala locala a Fujitsu Siemens a vandut 36.152 de unitati (incluzand desktop-uri, notebook-uri si servere) in ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit unui studiu IDC, si a incheiat anul calendaristic 2008 cu o cota de 9,6% din piata romaneasca pe toate categoriile de produse comercializate.
In cel de-al treilea trimestru al lui 2008, compania a vandut peste 31.500 de unitati, obtinand o cota de piata de 11,4%, ceea ce reprezinta o crestere de la an la an de 127,2%.

Piata locala de PC-uri a atins in 2008 o valoare de peste 940 milioane dolari, cu 13% mai mult fata de anul anterior, cand a inregistrat 828,2 milioane dolari. Din punct de vedere al numarului de unitati vandute, piata romaneasca de PC-uri a crescut anul trecut cu 15% in volum, pana la 1,08 milioane de unitati de produse achizitionate, informeaza cercetarile IDC.

Tot din perspectiva volumului vanzarilor, primii trei clasati in topul celui de-al patrulea trimestru din 2008 au fost internationalii HP, Acer si Fujitsu-Siemens, a caror cota cumulata s-a ridicat la 43,5% din piata locala de PC-uri.

Laptopurile au saltat piata de PC-uri cu 13% in 2008

Cota de piata pe anul calendaristic 2008 a vendorului Fujitsu Siemens a fost de 9,6% pentru toate categoriile de produse. Referitor la asteptarile legate de acest aspect in 2009, “dat fiind faptul ca targetul nostru intern este independent de cota de piata, nu ne stabilim in prealabil un target pentru cota de piata, ci pentru venituri”, spun reprezentantii companiei.

Compania a lansat in toamna anului trecut nu mai putin de 14 noi modele de notebook-uri si 11 modele de PC-uri. Focusul pe piata IT din Romania pentru anul fiscal urmator va fi pe segmentul de servere si storage, iar la nivel general, trendul inclina spre dezvoltarea liniei de produse enterprise.

Din totalul vanzarilor de PC-uri in 2008, notebook-urile au avut o pondere de 45%, fata de 33% in anul anterior, iar desktop-urile au reprezentat 53%, fata de 66%, cat s-a inregistrat in 2007. Pe partea de notebook-uri si desktop-uri, balanta inclina in favoarea primelor, dupa cum arata IDC, si in acest an.

Subsidiara International Data Group (IDG), companie lidera pe plan mondial in privinta cercetarii si organizarii de evenimente tematice, preconizeaza pentru piata IT in 2009 ca 65% din venituri vor fi realizate din vanzarile de portabile.

Referitor la o cifra exacta, Fujitsu Siemens nu are inca niste date clare asupra acestui aspect, dar “va pot spune ca la nivel de inovatii se va merge foarte mult pe caracteristici ca economisire de energie, conectivitate, fiabilitate si design”, potrivit oficialilor companiei.

Fujitsu Siemens Computers Romania a incheiat anul fiscal 2007 - 2008 cu o cifra de afaceri de 63,9 milioane euro, ceea ce se traduce printr-o crestere de aproximativ 30% fata de anul fiscal anterior. Pentru anul acesta, Dragos Nicolaescu, care si-a anuntat astazi demisia din functia de country manager al biroului local, estima o cifra de afaceri de 75 milioane euro.

Fujitsu Siemens ramane fara sef in Romania

Conform reprezentantilor companiei, mai multe informatii legate de aceste date vor fi publicate pe data de 31 martie 2009, la incheierea anului fiscal curent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri