Intel, cel mai mare producator mondial de microprocesoare, intentioneaza sa faca angajari in Romania in 2009 si in anii urmatori, fara a lua in calcul disponibilizari, in pofida crizei financiare.
“2009 este, cu siguranta, un an de incertitudine economica si, din aceasta cauza, ne este foarte greu sa facem estimari. In momente de criza incercam sa castigam competitivitate, sa lansam produse noi si sa ne eficientizam operatiunile asa cum toata lumea o face. De-a lungul timpului, Intel s-a mai confruntat cu momente de criza si, de fiecare data, am facut acelasi lucru: am investit si, evident, am pus accentul pe eficientizare”, a declarat Irinel Burloiu.

Intel ingheata salariile managerilor de top


El afirma ca nu se pune problema ca in Romania sa se aplice disponibilizari, intrucat compania are un numar redus de angajati (n.r. - 14 angajati), insa, in principiu, ne se va axa pe segmentele importante incercand sa elimine domeniile mai putin eficiente.

“De asemenea, speram ca aceasta criza va insemna oportunitati atat pentru noi, cat si pentru partenerii nostri. Romania a cunoscut un moment de crestere semnificativa, fiind tara cu cele mai mari vanzari din regiune, insa nefiind una destul de matura. In retail-ul de PC-uri se va resimti o restructurare a industriei IT prin disparitia unor companii mici si prin consolidarea celor mari”, a declarat Irinel Burloiu.

Desi, in momentul de fata IT-ul este vital pentru orice companie, e clar ca exista o incetinire care este greu de estimat cat va dura, a mai declarat Burloiu.

Intel a lansat la nivel mondial noua serie Intel Xeon 5500 care va cuprinde 17 procesoare diferite, din gama enterprise. Noile cipuri din segmentul enterprise se adapteaza automat la nivelurile specificate de consum energetic, tranzactii rapide in centre de date si cautari in baze de date.

Seria Intel Xeon 5500 va fi pusa la dispozitia cumparatorilor prin intermediul celor 1.500 de parteneri cu care Intel lucreaza in Romania. De asemenea, in acest an Intel va lansa o mica arhitectura a acestui procesor dedicata categoriilor de instrumente de tipul notebook-urilor.

In ultimul trimestru din 2008, numarul notebook-urilor vandute in Romania a fost, pentru prima data in istorie, mai mare decat cel al desktop-urilor. Conform datelor furnizate de IDC, in ultimul trimestru din 2008 piata de PC-uri din Romania s-a diminuat cu 18,5% ca volum, in ciuda cresterii cu 13,7% a numarului de notebook-uri vandute. In 2008, s-au vandut 1,08 milioane PC-uri in tara, dintre care circa 45% au fost notebook-uri.

Intel Corp, cel mai mare producator de semiconductori din lume, a anuntat, in ianuarie 2009, ca profitul din al patrulea trimestru a scazut cu 90%, in contextul in care recesiunea a dus la scaderea cererii pe piata de profil.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri