Prin noul sau fond venture capital (capital de risc) a anuntat ca va ajuta la gasirea si dezvoltarea “start-up-urilor atragatoare”, oferind investitii pentru noi firme, scrie BBC News.

Domeniile pe care le vizeaza sunt Internet, software, tehnologie de curatare, biotehnologie si sanatate.

“Acesta este efortul Google de a profita de resursele noastre pentru a sustine inovatia si pentru a incuraja noile companii tehnologice promitatoare. Putem gasi companii tinere cu un potential exceptional si sa incurajam dezvoltarea lor intr-o afacere de succes”, au declarat Rich Minter si Bill Maris, parteneri Google Ventures.

Google inca nu a declarat cat de multi bani planuieste sa ridice pentru fond, desi publicatia Wall Street Journal a anuntat ca ar putea ajunge la 100 milioane dolari in urmatoarele 12 luni.

Google Ventures va include antreprenori si investitori care vor lucra alaturi de actuala echipa a Google.

Fondurile de risc nu sunt “un scut” in fata recesiunii. Potrivit Asociatiei Americane a Capitalurilor de Risc, investitiile din Statele Unite au scazut cu 71%, din 2007.

“Din punct de vedere economic, este un moment dificil, dar ideile bune se nasc in vreme de criza. Credem ca actuala criza este un moment ideal pentru a investi in companiile noi care au sansa de a avea un scop important si vom lucra din greu pentru a le gasi”, a anuntat compania de Internet.

Inaintea recesiunii, fondurile de risc din Statele Unite au investit anual aproximativ 30 miliarde dolari in start-up-uri comparativ cu cinci miliarde dolari in Europa, a declarat Richard Anton, partener al fondului de risc britanic Amadeus.

In timp ce fondurile de capital de risc din Europa sunt inca sanatoase, companiile se lupta pentru a gasi investitorii care sa finanteze noile idei de afaceri, a adaugat Anton.

“Antreprenoriatul este o antiteza a monopolului. Este un preces de inflorire pentru multe companii. Este un moment bun pentru investitii si un moment bun pentru a construi companii, a adaugat acesta.

Google a fost acuzata ca ar putea deveni prea puternica, dar Anton a declarat ca nu este ingrijorat ca s-ar putea intampla acest lucru cu ultimul capital de investitii.