De asemenea, in zona Industry Standard Server, HP detine 43,8% din cota de piata (mai mult decat celalti 5 mari furnizori la un loc).

In piata dinamica a serverelor blade, care a depasit pentru prima oara 10% din piata generala, HP si-a crescut cota de piata ajungand la 59%. Serverele Blade HP reprezinta solutii tehnologice ieftine si adaptabile dedicate IMM-urilor.

Si sistemele Integrity Itanium de la HP au avut parte de un trimestru pe plus, ajungand sa reuneasca peste 15% din valoarea totala a pietei.

HP a obtinut primul loc pe piata de stocare si, in plus, a inregistrat o cota de 14,9% pe piata pe PC-uri, rezultatul fiind influentat de segmentul consumer, cat si cel comercial.

Cota de piata in zona PC-urilor consumer s-a dublat fata de anul trecut, ajungand la 10,5% si a clasat HP pe pozitia a 3-a in topul vanzatorilor de notebook-uri.

Rezultatele inregistrate pe piata comerciala de notebook-uri au determinat ocuparea primei pozitii pentru prima oara dupa multi ani, cu o cota de piata de 23,6%.

Pe piata produselor de printare multifunctionale, HP a detinut pozitia de lider cu o cota de piata de 41,6%, in timp ce pe piata de imprimante laser color sau monocrome, HP a ocupat pozitia de lider cu o cota de piata de 29,7%, conform IDC.

"Europa Centrala si de Est este o piata de dezvoltare strategica pentru HP. In timp ce deteriorarea situatiei economice la nivel global afecteaza pietele mai mari de IT, cotele noastre de piata din Europa Centrala si de Est demonstreaza contrariul", a declarat Herbert Rastbichler, managing director si leader al Technology Solutions Group, Europa Centrala si de Est.

HP Romania, divizia locala a celui mai mare producator mondial de PC-uri si imprimante, isi propune pentru 2009 o cota de 35% pe piata echipamentelor de stocare.