International Business Machine (IBM) se afla in ultimul stadiu al preluarii Sun Microsystems, scrie Wall Street Journal.
Companiile discuta despre o tranzactie in care IBM ar putea plati pentru fiecare actiune Sun 9,55 dolari, aproape cu un dolar mai putin decat se astepta Sun anterior, au declarat persoane apropiate discutiilor. Pretul revizuit evalueaza compania la aproximativ 7 miliarde dolari.

Ca raspuns la aceasta scadere, Sun cere asigurare, pe care IBM trebuie sa o faca pentru a completa tranzactia in cazul in care vor aparea obiectii ale regulatorilor din piata, au declarat persoanele apropiate situatiei.

Acordul ar putea fi anuntat curand, au mai declarat sursele. Sun a refuzat sa comenteze, precum si purtatorul de cuvant al IBM.

Avocatii si analistii s-au aratat ingrijorati de faptul ca aceasta combinatie ar putea incalca doua legi anti-trust, dar cu toate acestea nu se stie daca regulatorii au in vedere aceste ingijorari.

IBM si Sun au o cota dominanta de 65% din piata de servere Unix, iar intre ele ar putea avea efectiv intreaga piata pentru instrumente de stocare.

Companiile ar putea comprima sau vinde una dintre operatiunile de inregistrare pentru a trece de apelul facut de regulatorii in domeniu. De asemenea, ar putea face recurs la acest apel pentru piata de servere Unix argumentand ca vanzarile sunt deja in declin, iar consumatorii au alternative in piata de servere.

Sun se afla intr-o pozitie de negociere dificila deoarece discutiile au fost dezvaluite inainte ca acordul sa fie inchieat, ceea ce a dublat pretul actiunilor Sun.

Investitorii se tem din pricina faptului ca IBM ar putea renunta la discutii, actiunile Sun ar scadea dramatic cum s-a intamplat cand Yahoo a respins oferta de preluare ostila a Microsoft.

Totusi, mai sunt alti potentiali cumparatori inafara de IBM. Alte companii IT au fost interesate de Sun, dar au decis sa renunte, au mai declarat persoanele din apropierea situatiei.

Producatorul de software IBM a raportat un profit net in crestere cu 12%, la 4,43 miliarde dolari, in al patrulea trimestru al anului trecut. Sun Microsystems a raportat in ultimul trimestru calendaristic din 2008 pierderi de 209 milioane dolari si ar putea inregistra in continuare rezultate negative pentru al treilea trimestru consecutiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri