Polaroid, compania care a lansat conceptul de fotografie instant, a fost cumparata de o firma de private equity pentru suma de 59,1 milioane de dolari, informeaza New York Times.

Patriarch Partners, cumparatorul afacerii, are investitii in brandul Arizona Iced Tea, in MD Helicopters dar si in producatorul de harti Rand McNally. In total, firma detine actiuni in 65 de business-uri si administreaza active de peste 6 miliarde de dolari.

“Intentionam sa continuam consolidarea brandului ca una din cele mai mari companii Americane, vizibila la scara mondiala si sa promovam Polaroid ca un inovator la nivel global”, a declarat Lynn Tilton, directorul Patriarch.

Oferta de preluare este analizata de Tribunalul pentru falimente din St. Paul.

Polaroid, unul din motoarele economiei din Massachusetts timp de cateva decenii, a intrat in faliment la sfarsitul anului trecut, dupa ce a mai fost salvat in 2001.

Compania, fondata in urma cu 70 de ani de dr. Edwin Land, a lansat conceptul de fotografie instant, devenind in timp unul dintre principalii producatori de aparatura electronica din SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Top 10 cei mai scumpi ochelari la vanzare in 2018