Executivii din industria wireless prezenti la cel mai mare targ din domeniu, CTIA Wireless 2009, au declarat ca, in pofida crizei economice, industria de telefonie mobila ramane puternica, scrie CNN News.

Ivan Seidenberg (foto), directorul executiv al Verizon Communications, si cel al T-Mobile, Robert Dotson, au declarat ca piata de wireless va avea o situatie stabila, iar inovatia va fi decisiva, in ciuda dificultatilor financiare cu care se confrunta lumea.

Acestia au fost de acord cu faptul ca in actualul context industria wireless ar putea juca un rol important in procesul de revenire economica.

De asemenea, specialistii au avertizat ca investitorii ezitanti si regulatorii ar putea stopa dezvoltarea industriei si, in mod implicit, revigorarea economiei.

“In ultimii 25 de ani inovatia wireless a reprezentat baza prosperitatii in tara noastra (n.r. - Statele Unite ale Americii) si sunt increzator ca industria va continua sa fie un lider dupa ce economia va reveni pe crestere”, a adaugat Seidenberg.

Dotson, CEO-ul T-Mobile, a avut un mesaj asemanator in timpul discursului sau din cadrul evenimentului. El a declarat ca industria wireless trebuie sa fie o forta pentru a pune din nou economia in miscare, solicitand finantare din partea guvernelor pentru a mentine inovatia.

“Acum, mai mult ca oricand, trebuie sa asiguram fluxurile financiare necesare pentru inovatorii in domeniul wireless, antreprenori si “geniile de garaj”, care vor conduce urmatorul ciclu economic”, a declarat in timpul discursului.

Totusi, industria wireless se confrunta cu propriile probleme, producatorii de telefoane mobile fiind afectati in mod special. Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, si-a redus dramatic asteptarile pentru 2009 si deja a inceput sa concedieze angajati, decizie dublata de inchiderea unitatilor de productie. Motorola, care deja se afla intr-o situatie incerta, va avea de suferit ca si alti producatori, printre care se numara Samsung si LG.

Desi multe companii de telefonie mobila au facut disponibilizari, acestea au cunoscut cresteri semnificative in ce de-al patrulea trimestru din 2008.

Acest avans este de asteptat sa continue. Seidenberg a declarat ca mai multi utilizatori cumpara smartphone-uri si se aboneaza la planuri de date mult mai scumpe care le permite sa navigheze pe Internet, sa verifice mail-ul si sa se conecteze la site-urile de retele sociale.

El a mai declarat ca noile inovatii din magazinele de aplicatii ar putea fi singurul ajutor care sa ajute industria sa devina mult mai eficienta. De asemenea, el a subliniat necesitatea de a consolida standardele si sistemele de operare pentru a face industria mult mai eficienta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum poti renunta la contractul de Internet? Drepturile tale