Vanzarile de chip-uri la nivel global au scazut cu 30% in luna februarie comparativ cu aceeasi luna din 2007, dar sunt semne potrivit carora partea cea mai grea a declinului ar putea fi la final, a anuntat Asociatia Industriei de Semiconductori (SIA).
Grupul din industrie a anuntat ca vanzarile au scazut cu 14,2 miliarde dolari in luna februarie fata de 20,3 miliarde dolari, cat erau in perioada similara a anului trecut. Vanzarile sunt in scadere cu 7,6% comparativ cu luna ianuarie.

Scaderea vanzarilor pentru procesoare, care sunt partea importanta a instrumentelor electronice, reflecta criza in economia globala. Cererea va ramane sub cotele anului trecut, fiind urmata de o recuperare agresiva, a declarat presedintele SIA, George Scalise.

“Desi este prematur sa concluzionam ca declinul vanzarilor a atins cel mai scazut nivel, sunt cateva indicatii potrivit carora rata declinului s-a moderat fata de ultimul trimestru din 2008”, a declarat Scalise.

In ultimele trei luni ale anului trecut, vanzarile de semiconductoare au scazut rapid de la 2,4%, in luna octombrie, la 22%, in decembrie.

“Interpretam aceste trei ultime estimari ca o indicatie ce reprezinta atingerea celei mai joase cote”, a declarat analistul Wachovia, David Wong.
Doua dintre cele mai mari companii producatoare au raportat recent o mica imbunatatire in ratele de utilizare a fabricilor, desi cotele sunt sub cele de anul trecut, a adaugat Scalise.

Instabilitatea economiei globale a fost un instrument complicat in industria semiconductoarelor, care a facut reduceri agresive de costuri si de personal pentru a ramane la suprafata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri