Compania franceza de telecom Orange vrea sa inainteze o oferta de cumparare pentru tehnologia din Project Kangaroo, detinuta de o companie cu capital mixt formata de trei televiziuni britanice care permite utilizatorilor sa vizioneze programe la cerere, scrie presa internationala.

Partenerii din Project Kangaroo (BBC, ITV, Channel 4) au investit 20 milioane de lire sterline in dezvoltarea tehnologiei serviciului VOD (video-on-demand), care ar putea sa stranga doar cateva milioane de lire, scrie The Guardian.

Partenerii au dorit sa vanda actiunile Project Kangaroo, in special tehnologia serviciului, dupa decizia Comisiei de Competitie de a bloca acest proiect din cauza ingrijorarilor conform carora ar putea domina piata de televiziune prin banda larga din Regatul Unit.

In acest demers de cumparare a Project Kangaroo, Orange are ca rival o companie IT.

“Examinam aceasta companie si consideram ca este atractiva”, a declarat purtatorul de cuvant al France Telecom. “Nimic nu a fost decis, dar putem confirma ca examinam aceasta optiune”, a declarat purtatorul de cuvant.

Operatorul de telefonie mobila ar putea folosi tehnologia pentru a sustine serviciul de televiziune Orange prin banda larga din Europa.

France Telecom isi propune sa foloseasca tehnologia VoD de la Project Kangaroo pentru a construi in Franta propriul serviciu Orange TV, unde are mai mult de un milion de abonati. In vara anului trecut, companiile de telecom franceze au anuntat extinderea serviciului bazat pe tehnologia STB (set-top box) pentru a oferi o televiziune web pentru abonatii la banda larga.

“Cu Orange TV suntem foarte atenti la ceea ce facem in Regatul Unit, dar Kangaroo ar putea sa ne ajute sa dezvoltam mult mai rapid proiectele Orange TV din Franta”, a declarat purtatorul de cuvant al France Telecom.

Orange a examinat posibilitatea de lansarea a Orange TV in Marea Britanie, dar a anuntat furnizorii ca nu va mai continua lansarea serviciului din cauza combinatiilor de factori nefavorabili, inclusiv deteriorarea conditiilor economice.

“Din cauza actualului climat economic, a prezentei pietei de televiziune din Regatul Unit si a mediului de reglementare, am decis sa amanam planurile noastre de lansare a serviciului de televiziune digitala”, a declarat purtatorul de cuvant al Orange UK. “Viziunea si ambitia noastra ca Orange sa devina un jucator major in piata de divertisment casnic a ramas si va revizui pozitia noastra”, a adaugat acesta.

Rezultatele financiare pentru anul 2008, publicate luna trecuta de ITV (Independent Television), au demonstrat ca Project Kangaroo ar putea avea o valoare de 12 milioane lire sterline.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Chiritoiu despre posibila tranzactie Telekom-Orange