Producatorul taiwanez de smartphone-uri HTC vede semne de imbunatatire a pietei in trimestrul al doilea, dupa ce primul s-a dovedit a fi unul relativ slab, a declarat directorul executiv al companiei Peter Chou.
“Piata se va imbunatati si credem ca am putea avea o performanta pozitiva”, a declarat Chou. Declaratiile sale vin la o zi dupa ce gigantul de smartphone-uri a raportat o scadere cu 30% a profitului net in primul trimestru fata de perioada similara a anului trecut, din cauza instabilitatii economice si a amanarii unor noi produse, scrie Wall Street Journal.

Chou a declarat ca HTC isi pastreaza optimismul in legatura cu estimarea pentru intreg anul si vizeaza in continuare o crestere cu doua cifre a veniturilor. El a declarat ca HTC a inceput sa vanda noi modele in acest trimestru, dupa ce pentru 2009 planuia sa introduca 15 noi modele de smartphone-uri, terminale care includ email prin wireless, video si alte functii de date.

El a refuzat sa mentioneze cum vor fi impartite modelele in functie de cele doua sisteme de operare Windows - de la Microsoft - si Android - produs de Google.

Segmentul smartphone-urilor este unul dintre sectoarele cu cea mai mare crestere din IT in 2008, cu o dezvoltare a vanzarilor la nivel global ce a depasit 20%. “Credem ca aceasta piata va avea in continuare un potential de crestere”, adaugand ca smartphone-urile vor deveni produse esentiale in viata oamenilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri