“Piata se va imbunatati si credem ca am putea avea o performanta pozitiva”, a declarat Chou. Declaratiile sale vin la o zi dupa ce gigantul de smartphone-uri a raportat o scadere cu 30% a profitului net in primul trimestru fata de perioada similara a anului trecut, din cauza instabilitatii economice si a amanarii unor noi produse, scrie Wall Street Journal.

Chou a declarat ca HTC isi pastreaza optimismul in legatura cu estimarea pentru intreg anul si vizeaza in continuare o crestere cu doua cifre a veniturilor. El a declarat ca HTC a inceput sa vanda noi modele in acest trimestru, dupa ce pentru 2009 planuia sa introduca 15 noi modele de smartphone-uri, terminale care includ email prin wireless, video si alte functii de date.

El a refuzat sa mentioneze cum vor fi impartite modelele in functie de cele doua sisteme de operare Windows - de la Microsoft - si Android - produs de Google.

Segmentul smartphone-urilor este unul dintre sectoarele cu cea mai mare crestere din IT in 2008, cu o dezvoltare a vanzarilor la nivel global ce a depasit 20%. “Credem ca aceasta piata va avea in continuare un potential de crestere”, adaugand ca smartphone-urile vor deveni produse esentiale in viata oamenilor.