Conform contractului, semnat pe o perioada de patru ani, Ericsson va fi unul dintre cei mai importanti furnizori ai operatorului si va instala si integra retele WCDMA/HSPA, precum si o solutie completa de infrastructura pentru transfer mobil de date, bazata pe transmisie prin microunde si transport prin fibra optica.

Noua retea HSPA va asigura un broadband mobil fara sincope, Avea putand oferi astfel servicii multimedia si acces la Internet mobil de mare viteza. In plus, Ericsson va extinde si imbunatati viteza si capacitatea actuala a retelei GSM pe care o are operatorul.

Ericsson se va mai ocupa si de dezvoltarea retelei si integrarea sistemelor, precum si de servicii de suport, inclusiv pentru partea de administrare a componentelor. Lucrarile de instalare si integrare au fost deja demarate.

"Cu ajutorul tehnologiei Ericsson HSPA le putem pune la dispozitie clientilor nostri broadband mobil de mare viteza, care permite acces la Internet oriunde si oricand", a declarat Cüneyt Türktan (foto), general manager al Avea.

Ericsson este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de tehnologie si servicii pentru operatorii de telecomunicatii.

Compania a anuntat la inceputul lui 2009 ca profitul din al patrulea trimestru al anului trecut a scazut cu 31%, pana la 3,89 miliarde coroane suedeze (463 milioane dolari) si ca intentioneaza sa disponibilizeze 5.000 de salariati.