Konica Minolta Business Solutions Romania, filiala producatorului japonez de echipamente de birotica, a inregistrat cresteri semnificative pe segmentul I al imprimantelor laser color in primul trimestru al lui 2009 - avans de peste 40%.
In plus, vanzarile de echipamente laser color all-in-one printer based s-au dublat in primul trimestru al acestui an.

Per total, insa, Konica a raportat afaceri in scadere in primul trimestru din 2009 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Aceasta scadere nu este relevanta, intrucat in primul trimestru din 2008 s-au derulat o serie de proiecte speciale care au avut un aport important asupra datelor financiare ale perioadei respective”, a declarat, pentru Wall-Street, Helmut Ignat, director general Konica Minolta Romania.

Compania isi propune ca in acest an sa-si mentina cresterea de 10% inregistrata in 2008, care a atras afaceri de 18 milioane euro.

“Pentru 2009, intrucat este foarte greu de estimat care va fi evolutia pietei pana la sfarsitul anului, ne propunem sa ne mentinem cresterea, chiar daca intr-un ritm mai lent”, a spus Ignat.

Producatorul de echipamente de birotica si-a relansat site-ul, care ofera functii de navigare optimizate, acces mai usor la informatie si un continut mai bogat.

Trecerea la noua interfata, care este adaptata la nevoile curente ale utilizatorilor de Internet, face parte din procesul derulat la nivel mondial de transformare a website-urilor Konica Minolta locale, in scopul de a oferi vizitatorilor o experienta de navigare mai bogata.

“In ceea ce ne priveste, site-ul a fost realizat cu forte proprii, dar am beneficiat de sprijinul coordonatorilor de proiect de la Konica Minolta Business Solutions Europe, care a constat atat in training-uri, cat si in suport permanent pe parcursul perioadei de realizare a site-ului. Tot la nivel local s-au facut si adaptarile conform cerintelor noastre speciale”, a explicat Helmut Ignat.

Noul format al site-ului a fost initial realizat si implementat in Japonia, apoi a fost preluat si implementat pentru site-ul global european. In etapa ulterioara, fiecare subsidiara europeana a implementat sau va implementa in curand noul format, potrivit directorului companiei in Romania.

www.konicaminolta.ro ofera acces imediat la informatii detaliate atat despre produsele, solutiile si serviciile oferite de Konica Minolta in Romania, cat si la informatii despre companie, domenii de afaceri, date de contact ale filialelor, centrelor de service si ale partenerilor din intreaga tara.

In plus, site-ul furnizeaza partenerilor si clientilor suport online, care da posibilitatea de download de drivere pentru echipamentele multifunctionale si imprimante, cat si accesul la un forum de discutii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Konica Minolta, afaceri in crestere cu 10% in S1