Ministerul Finantelor Publice si Asociatia de Plati Electronice din Romania se vor intalni pe parcursul lunii aprilie pentru a discuta despre lansarea unei platforme care sa permita plata impozitelor si a taxelor cu cardul prin Internet, a spus secretarul general al APERO, Sergiu Cone.
"Este vorba despre reluarea aceluiasi proiect care a fost in discutii si la finalul anului trecut. Unicredit Tiriac Bank castigase licitatia organizata de ANAF pentru implementarea proiectului si intermedierea tranzactiilor, insa rezultatul a fost contestat de BRD", a spus Cone, citat de NewsIn.

El a precizat ca, in prezent, impozitele si taxele locale pot fi platite prin internet cu cardul in patru orase, respectiv Bucuresti, Timisoara, Baia Mare si Arad, dupa ce autoritatile locale au implementat un proiect similar.

"Licitatia a fost blocata, iar proiectul a fost migrat catre oficiul care colecteaza amenzile, insa acum speram ca licitatia sa fie reluata. Ar fi un portal care sa lege toate aceste baze de date si care ar rezolva si problemele legate de colectarea taxelor ce duc la extinderea economiei negre", a mai spus Cone.

Secretarul general al APERO a mentionat totodata ca, daca nu vor mai exista contestatii, realizarea programului va dura aproximativ sase luni pana sa fie pus in practica. In acest sens, reprezentantii asociatiei lucreaza in prezent la un proiect pe care sa il propuna autoritatilor locale si centrale.

"Speram ca in decurs de cateva luni sa avem ceva concret, insa mai departe depinde de interactiunea cu autoritatile", a spus presedintele asociatiei, Adrian Apolzan.

Totodata, reprezentantii APERO vor sa lanseze o linie telefonica unica pentru urgentele referitoare la carduri, proiect ce va fi lansat in doua luni prin intermediul Transfond, a mai spus Cone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri