Google a lansat pe blogul oficial varianta beta a urmatoarei versiuni a sistemului de operare mobil Android, scrie Tg Daily.

Aceasta cuprinde instrumente dezvoltate de divizia numita “Cupcake”, care se ocupa de viitoarele instrumente Android. Noile caracteristici cuprind o interfata cu tastatura touchscreen, cateva imbunatatiri ale performantei, precum si o noua varianta a Linux.

Echipa Android descrie 1.5 SDK ca o "privire anterioara" si nu ca un soft care ar trebui folosit pentru actuala dezvoltare. Documentatia pentru dezvoltatori nu a fost postata pe blogul oficial, dar este disponibila in interiorul pachetului SDK.

Seria de imbunatatiri incepe de la schimbarile generale cum ar fi interfata, fereastra de tranzitii si "accelerometrul", bazat pe rotatiile aplicatiilor, pana la imbunatatirea interfetelor aplicatiilor importante.

Soft-ul va adauga o tastatura pentru ecran care lucreaza si in ambele medii (n.r. - Android si Linux). Aceasta cuprinde instalarea pentru a treia tastatura, recunoasterea vocala, noi caracteristici pentru inregistrare si redare, suport stereo Bluetooth, care include caracteristica de auto-conectare, precum si sustinere pentru adaugare de poze si clipuri pe site-urile Picasa si YouTube.

Browser-ul Android va fi imbunatatit cu instrumente Webkit si Squirrelfish, cu optiunea de copiere, cautarea in interiorul paginii, precum si o cutie unificata de tipul "Go and Search".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google cumpara Fitbit si intra in competitie cu Apple