Sony Ericsson Mobile Communications Ltd. a anuntat ca va disponibiliza inca 2.000 de angajati, dupa ce anuntase deja ca va concedia 2.000 de persoane, intr-o masura ce va duce la costuri de restructurare de 200 milioane euro.
"Programul de reducere de costuri anuntat astaza va cuprinde o noua reducere a numarului total de angajati, masura ce va afecta circa 2.000 de persoane", a anuntat grupul, conform NewsIn.

Sony Ericsson a inregistrat in primul trimestru o pierdere neta de 293 milioane euro, ca urmare a scaderii vanzarilor. Grupul a livrat 14,5 milioane telefoane in primul trimestru.

Compania a mai anuntat ca vanzarile au scazut la 1,74 miliarde euro, de la nivelul de 2,7 miliarde euro din perioada similara a anului trecut. Sony Ericsson, ce nu este listata la bursa, a fost infiintata in 2001 de grupul suedez Ericsson si de grupul japonez Sony.

Si grupul nipon Toshiba a anuntat ca va concedia 3.900 de angajati ce au contracte temporare de munca, pana in martie 2010, scrie Les Echos.

Toshiba a disponibilizat deja 4.500 de salariati cu contracte temporare de munca. Anuntul vine in contextul in care compania a suferit pierderi de 2,5 miliarde dolari in anul fiscal incheiat in 31 martie.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Apple plătește 500 mil. dolari în procesul ce vizează încetinirea iPhone-urilor
Setari Cookie-uri