Greii telefoniei mondiale se bat pe Cesky Telecom

Mai multe grupuri internationale, printre care operatorii de telefonie Swisscom, Belgacom si Telefonica si-au depus ofertele preliminare, cu valoare medie de trei miliarde de dolari, pentru preluarea unui pachet majoritar de actiuni ale operatorului ceh Cesky Telecom.

Guvernul ceh anuntase ca, in eventualitatea in care licitatia nu reuseste sa genereze un pret bun, va vinde pachetul de actiuni prin intermediul unei oferte publice la bursa.

Surse din ministerul ceh de finante au precizat ca ofertele se inscriu in intervalul 2,62 - 3,04 miliarde de dolari, cea mai scazuta fiind cea a elvetienilor de la Swisscom.

In orice caz, ofertele sunt mult peste cele 2,3 miliarde de dolari, cat propusese un consortiu avand in frunte Deutsche Bank in 2002, cand autoritatile au fost nevoite sa renunte la privatizare din cauza pretului prea mic.

Chiar daca Swisscom a oferit cel mai putin, elvetienii sunt luati foarte in serios in prezent, intrucat sunt singurii care au garantat ca la oferta finala din 29 martie nu vor micsora suma.

Pentru compania ceha au existat initial mai multi ofertanti, insa unii au decis sa se retraga ( TDC - Danemarca, Vodafone si France Telecom), de teama unui pret de pornire prea mare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Parteneriat strategic româno-elvețian: ce soluție oferă
Setari Cookie-uri