In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 4,39 miliarde dolari. Cea mai mare companie de software din lume, care a coborat in ianuarie estimarile privind rezultatele financiare, din cauza mediului economic incert, a anuntat ca se asteapta ca activitatea pe piata sa ramana slaba cel putin si in trimestrul urmator, scrie NewsIn.

Vanzarile au scazut cu 6%, la 13,65 miliarde dolari, marcand prima scadere anuala a veniturilor trimestriale din istoria de 23 de ani a companiei. Analistii asteptau vanzari de 14,1 miliarde dolari.

Veniturile Google in T1, in scadere pentru prima data in istorie

Si veniturile afisate de Google in primul trimestru din 2009 au scazut cu 3% fata de cele din ultimul trimestru al anului trecut, aceasta fiind prima scadere a veniturilor inregistrata vreodata de Google in doua trimestre consecutive.

Nici Yahoo nu a anuntat rezultate mai bune, compania afisand o scadere cu 78% a profitului din primul trimestru. Yahoo a mai anuntat ca va concedia aproximativ 700 de persoane, sau 5% din totalul fortei de munca, dupa ce vanzarile online au scazut.

Yahoo: Profit trimestrial in scadere cu 78%. Circa 700 de angajati vor fi concediati

La inceputul lunii aprilie, Microsoft a anuntat ca va trebui sa plateasca 388 milioane dolari unei companii din Singapore, pentru folosirea ilegala a unei inventii brevetate, cu ajutorul careia se detecteaza piratarea de software.

Conform unei instante din SUA, Microsoft a incalcat regulile privind folosirea unui produs brevetat al companiilor Uniloc Singapore Private Ltd. si Uniloc USA Inc. Uniloc a anuntat ca Microsoft s-a folosit in mod ilicit de tehnologia sa de securitate software pentru a castiga miliarde de dolari.

Microsoft Windows este instalat pe aproximativ 95% din calculatoarele personale din toata lumea. Windows Vista, cel mai nou sistem de operare al companiei, nu a fost inclus in proces.