"Dupa cutremurul inregistrat ieri (sambata-n.r.), reteaua Romtelecom a ramas functionala. Au existat cateva centrale, in special in Bucuresti, in care a fost o congestie in primele cateva zeci de minute dupa eveniment, ca urmare a numarului foarte mare de apeluri emise. Drept urmare, in special in Bucuresti, o parte a apelurilor rutate prin aceste centrale nu s-au putut finaliza", se arata intr-un comunicat al Romtelecom.

De asemenea, potrivit reprezentantilor Romtelecom, cea mai mare parte a apelurilor initiate la nivel national s-a realizat in conditii bune.

"In acel interval de timp imediat de dupa cutremur, traficul in retea a crescut cu mult peste 100%, fata de o zi obisnuia. La acest moment centralizam datele exacte legate de acest trafic", potrivit comunicatului citat de NewsIn.

In plus, potrivit Romtelecom serviciile de date ale retelei, respectiv cele de Internet, au functionat normal dupa cutremur.

Dan Nica, ministru al Administratiei si Internelor, i-a cerut presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii sa dispuna un control pentru a fi identificate cauzele ce au condus la disfunctiunile din retelele de telefonie, dupa cutremurul de sambata. Controlul dispus la operatorii de telefonie va incepe luni dimineata.

Cutremurul produs sambata seara in Romania, cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a fost resimtit in mai multe zone ale tarii si a afectat comunicarea pe retelele de telefonie.