In Bucuresti, numarul apelurilor initiate a crescut de 10 ori in cateva minute, iar in 45 de secunde, numarul apelurilor initiate de utilizatorii de cartele Vodafone s-a marit de 5 ori.

“Reteaua Vodafone a functionat la parametri normali pentru o astfel de situatie. Ceea ce s-a produs a fost o supraincarcare a retelei, in urma initierii simultane a unui numar de 8 ori mai mare de apeluri, intr-o perioada foarte scurta. Zonele in care utlizatorii au intampinat dificultati in apelare au fost Bucuresti, Muntenia si partial Moldova. Am luat masuri speciale de interventie rapida, atat pentru a preveni indisponibilitatea retelei, cat si pentru decongestionarea traficului. Echipele formate din specialisti Vodafone si ai furnizorilor de echipamente, Huawei si Ericsson, au finalizat interventia in jurul orei 23”, a spus Vishant Vora, Chief Technology Offcer, Vodafone Romania.

Traficul de SMS a inregistrat intarzieri cuprinse intre o ora si jumatate si doua ore, in anumite zone ale Capitalei. Traficul de date in reteaua Vodafone a fost afectat intr-o mica masura.