Exista cateva modalitati destul de simple cu ajutorul carora poti pune la adapost pretioasa agenda telefonica, in eventualitatea nefericita a pierderii (furtului) celularului.
Logic, cea mai ieftina metoda prin care iti poti pastra contactele este sa le notezi periodic cu pixul intr-o agenda telefonica obisnuita. Marele dezavantaj este ca aceasta activitate ocupa foarte mult timp. Din fericire, exista modalitati mult mai comode. Poti copia numerele pe o cartela SIM veche, pe care nu o mai folosesti, sau poti cumpara de pe Internet un dispozitiv SIM Card Back Up, care pastreaza in memorie contactele de pe cartele SIM. De asemenea, exista operatori care iti pastreaza numerele de telefon pe un server, contra cost. In caz ca esti fericitul posesor al unui telefon inteligent, poti copia agenda telefonica in memoria PC-ului.

SIM de rezerva

Daca pastrezi printr-un sertar o cartela SIM pe care nu o mai folosesti, e momentul sa o scoti de la naftalina. Chiar daca abonamentul a fost dezactivat sau perioada de gratie a creditului a expirat, cartela mai poate fi folosita (daca celularul nu este codat in reteaua altui operator de telefonie mobila).
Majoritatea telefoanelor mobile scoase pe piata in ultimii doi-trei ani sunt dotate cu memorie pentru numerele de telefon. In loc sa-ti pastrezi agenda pe cartela SIM, o stochezi in memoria telefonului. O data pe luna, pui in telefon vechea cartela SIM si copiezi pe ea toate numerele din memoria telefonului.
Cele mai multe celulare ofera optiunea de a copia automat numerele pe cartela. Numele vechi sunt rescrise, iar cele noi sunt adaugate. Daca nu exista aceasta optiune, poti copia numerele noi unul cate unul de pe telefon pe cartela SIM. Memoria unei cartele SIM este limitata de obicei la 250 de numere. Daca in memoria telefonului s-au adunat mai multe numere, cel mai simplu este sa le stergi pe cele pe care le folosesti mai rar si sa le treci intr-o agenda de hartie.

Back Up
Este un aparat extrem de simplu de folosit. Introduci cartela SIM si copiezi in memorie toate numerele de telefon, periodic. Numerele vechi sunt rescrise, iar cele noi - adaugate. Daca pierzi telefonul, pui inauntru noua cartela primita de la operator si copiezi numerele stocate. Se vinde pe Internet, la preturi care variaza intre 10 si cateva zeci de dolari, fara taxe (in functie de model si de capacitate).
Exista si dispozitive care permit copierea numerelor de telefon de pe cartela SIM in memoria computerului. Au fost botezate SIM Card Reader (cititoare de cartele SIM) si costa in jur de 20 de dolari pe Internet, fara taxe. Avantajul este ca permit editarea contactelor cu ajutorul PC-ului. Practic, puteti pastra o agenda paralela care contine cateva mii de numere in memoria computerului, pe care sa o modificati oricand.

Sincronizare cu serverul

Clientii Orange isi pot pune numerele de telefon la pastrare pe un server creat de compania de telefonie mobila. Pentru accesarea acestui serviciu, ai nevoie de o cartela SIM Smart, pe care o poti obtine prin schimbarea cartelei SIM vechi la orice dealer Orange. Taxa de activare a serviciului este de 4 dolari, fara TVA, la care se adauga un abonament de 50 de centi pe luna, fara TVA.

Utilizatorii au la dispozitie o pagina de Internet unde isi pot edita contactele si pot salva pe server mai multe numere decat permite capacitatea cartelei SIM. Operatorul de telefonie spune ca serviciul este securizat si ofera confidentialitate. Daca pierzi telefonul, numerele vor fi descarcate automat pe noua cartela SIM obtinuta de la operator.

Celulare inteligente

Cei care poseda un telefon ce se poate sincroniza cu PC-ul isi pot pune numerele de telefon la pastrare in memoria calculatorului. Modelele ceva mai scumpe vin impreuna cu un cablu de date si un software destul de prietenos, care permite legarea telefonului la computer. Altfel, poti cumpara un cablu de date, care costa cateva sute de mii de lei, sau un port bluetooth (in jur de un milion si permite conectarea la computer a majoritatii telefoanelor dotate cu bluetooth). Inainte de a da banii pe cablu sau pe port, trebuie sa verifici in manualul telefonului daca poate fi sincronizat cu PC-ul. Pe pagina de Internet a producatorului gasesti, de obicei, programele necesare. Unele pot fi descarcate gratuit, altele contra cost.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri