Achizitia, pe care Lexcycle a anuntat-o pe blogul oficial, pare a fi o incercare a Amazon de a-si extinde prezenta dincolo de cititoarele de carti digitale Kindle, in segmentul de telefoane mobile.

Aplicatia Stanza, dezvoltata de Lexcycle, permite utilizatorilor de iPhone sa descarce continut dintr-o selectie de peste 100.000 de carti si periodice in formate electronice si un format gratuit pentru carti digitale pe care Kindle, in prezent, nu le poate suporta.

“E destul de devreme pentru cartile electronice si speram ca sunt destule inovatii pentru viitor”, a declarat o purtatoare de cuvant a Amazon. “Lexcycle este o companie inteligenta si inovatoare si privim inainte pentru a lucra cu acestia la dezvoltare in interesul cititorilor”, a mai adaugat aceasta.

Pretul pe care l-a platit Amazon pentru Lexcycle nu a fost dezvaluit. Compania a anuntat ca mai mult de un milion de utilizatori iPhone si iPod Touch au descarcat Stanza pana la sfarsitul lui 2008.

Amazon a anuntat saptamana trecuta ca vanzarile Kindle continua sa depaseasca asteptarile, dar retailerul online a refuzat sa ofere date exacte legate de vanzari.

Gigantul e-commerce ofera spre vanzare mai mult de 270.000 de carti, precum si principale ziare si reviste. De asemenea, compania a anuntat ca a lansat o aplicatie gratuita care permite consumatorilor sa citeasca titluri Kindle pe iPhone si iPod.