In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase pierderi nete de 34 milioane dolari. Vanzarile de calculatoare au scazut in perioada analizata cu 29%, la un miliard dolari, in timp ce vanzarile de echipamente de stocare au scazut cu 20%, la 425 milioane dolari.

In acelasi timp, vanzarile de produse software au urcat cu 27%, la 187 milioane dolari, in timp ce veniturile din servicii au scazut cu 13%, la 1,1 miliarde dolari.

De asemenea, veniturile au scazut cu 20%, la 2,61 miliarde, fata de media estimarilor analistilor chestionati de Reuters, de 2,85 miliarde dolari.

Analistii sunt de parere ca rezultatele companiei au fost afectate in ultimele saptamani ale trimestrului de rapoartele media conform carora aceasta ar fi urmat sa fie preluata de IBM. Ulterior, Oracle Corp a fost de acord sa achizitioneze Sun pentru peste 7 miliarde dolari, preluare anuntata pe 2 aprilie.

Producatorul de soft-uri Oracle, care din 2005 a cheltuit mai mult de 34,5 miliarde de dolari pentru achizitii, ar putea disponibiliza mii de angajati pentru a obtine profitul proiectat si dupa preluarea Sun Microsystems.

Presedintele Oracle, Safra Catz, a declarat ca, in primul an, achizitia ar putea genera mai mult profit decat au produs adunat companiile PeopleSoft, Siebel Systems si BEA Systems. Oracle va trebui sa concedieze cel putin 5.000 de angajati, in special de la divizia de hardware.