Reteaua sociala online Facebook poarta discutii avansate cu diferite fonduri de private equity pentru a atrage investitii, informeaza The New York Post.
Potrivit unor surse apropiate sau implicate in aceasta situatie, reprezentantii Facebook au purtat negocieri cu Providence Equity Partners, General Atlantic, Bain Capital, Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

Intr-un interviu acordat Bloomberg, COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg a confirmat existenta discutiilor. “Nu avem nevoie de bani. Am putea obtine aceste fonduri suplimentare, insa asta nu inseamna neaparat ca avem nevoie de acesti bani”, a declarat Sandberg.

Pe de alta parte, conform surselor citate, Facebook va apela la finantare suplimentara daca va putea beneficia de o evaluare cuprinsa intre 5 si 6 miliarde de dolari.

Intre timp, incercarea companiei de majorare a capitalului genereaza neintelegeri intre investitorii actuali, printre care Accel Partners, Greylock Partners, Meritech Capital Partners, Microsoft si miliardarul Peter Thiel. Acesti investitori considera ca baza globala actuala de utilizatori Facebook-200 de milioane-este suficient de mare pentru ca site-ul de socializare sa inceapa sa obtina venituri pe baza popularitatii sale.

De asemenea, dupa ce au contribuit cu peste 400 de milioane de dolari la dezvoltarea Facebook, investitorii se asteapta acum la rezultate si nu sunt incantati de o noua runda de finantare. In schimb, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, este in continuare interesat de dezvoltarea bazei de utilizatori si a serviciilor oferite.

Intr-un recent raport financiar, Facebook se asteapta ca veniturile sa creasca cu 70% in 2009 si a anuntat ca isi propune sa fie pe profit si in 2010.

Facebook in general atrage venituri din publicitatea de tip display si, de asemenea, permite companiilor de cercetare sa foloseasca baza de date ca o sursa pentru colectarea de statistici demografice.

Sandberg a declarat ca in medie un utilizator Facebook are 120 de prieteni, care pot fi impartiti in trei tipuri: mutuali, directi si activi.

Mai mult de jumatate dintre utilizatori se logheaza pe site de cel putin o data pe zi, iar cea mai mare crestere demografica este reprezentata de persoanele cu varste ce depasesc 35 de ani. Aproximativ 70% dintre utilizatorii Facebook sunt inafara Statelor Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cati bani s-au alocat pana acum pentru Catedrala Neamului
Setari Cookie-uri