Citeste si

Impulsionata de cresterea spectaculoasa a numarului de descarcari a serviciului VoIP Skype de anul trecut, Google a declarat ca se focuseaza pe dezvoltarea de tehnologii inovative care sa imbunatateasca viata utilizatorilor. Noul sau serviciu Google Talk, spune compania, incurajeaza si simplifica comunicatiile instant pe Web.
"In cadrul Google... noi recunoastem importanta comunicatiilor instant eficiente si a schimbului de informatii", a spus Georges Harik, director al managementului produsului, in cadrul Google.

"Google Talk imbogateste experienta in comunicatii a utiliztorilor, indiferent daca acestia aleg sa comunice via e-mail, IM sau apelare telefonica".
Printre caracteristicile cheie ale Google Talk se afla o calitate "superioara" a vocii, o interfata utilizator simpla si intuitiva fara dezordine, pop-up-uri sau reclame si o impartire a listei de contacte a Gmail astfel incat sa nu mai fie necesara pastrarea de liste diferite de contacte.
Google Talk va fi disponibil gratuit printr-o aplicatie Windows descarcabila pentru Google Gmail.

Google Talk permite utilizatorilor sa se conecteze la serviciul Google Talk si sa schimbe mesaje utilizand orice client care ofera aceeasi functie de mesagerie, inclusiv Trillian, Adium, iChat, GAIM si Psi.
Google colaboreaza in prezent cu EarthLink pentru a se combina cu serviciul de comunicatii Vling al acesteia, si cu Sipphone pentru a se combina cu Proiectul Gizmo.