IBM a cumparat producatorul de soft-uri Exeros

IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a cumparat actiunile producatorului de software Exeros, tranzactie prin care grupul american isi va spori serviciile oferite de divizia de consultanta de analiza, scrie presa internationala.
Exeros produce soft-uri care pot automatiza cautarea pentru relatiile dintre diferite baze de date, ceea ce reprezinta o conditie necesara pentru a reusi in proiectele de integrare a datelor, scrie Finchannel.

IBM planuieste sa integreze instrumentele Exeros cu alte elemente ale diviziunii Information Management Software, care mai cuprinde soft-uri produse de Cognos, achizitionat in urma cu doi ani de IBM pentru cinci miliarde dolari.

Soft-ul oferit de Exeros poate reduce costurile pentru depozitare si administrare a datelor, a anuntat IBM. Printre utilizatorii soft-ului se vor numara consultanti de la divizia Business Analytics and Optimization Services, creata luna trecuta dupa o reorganizare a activitatilor de consultare ale Global Business Services. In urmatoarele luni, IBM vrea sa integreze Exeros in portofoliul Information Management Software.

Achizitionarea Exeros va incuraja initiativa IBM, numita Information on Demand, care vizeaza oportunitatea de crestere a pietei, care permite utilizatorilor sa foloseasca informatia ca o actiune strategica si competitiva. In concordanta cu strategia de software a IBM, clientii si partenerii Exeros deja existenti vor fi pastrati, permitand consumatorilor sa profite de avantajele setului de functii fara a fi nevoiti sa inlocuiasca sistemele existente.

“In prezent, toate organizatiile se confrunta cu provocarea de a transforma sume importante de informatii in semne pentru a ghida afacerile lor, dar multe sunt retinute din cauza complexitatii surselor de date ale companiilor”, a declarat Ambuj Goyal, manager general IBM Information Management. “Combinarea celor doua companii va permite intreprinderilor sa gestioneze mult mai bine datele lor din toate formatele si platformele de calcul”, a mai adaugat managerul.

Exeros, fondata in 2002, este o companie formata de doua fonduri de capital, Globespan Capital Partners si Bay Partners, si de compania de investitii AllianceBernstein. Co-fondatorul si directorul executiv al companiei este Piyush Gupta, fost angajat IBM, care a ajutat la dezvoltarea unui instrument de integrare a informatiilor pentru companii numit DataJoiner.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri