OTE, cea mai mare companie de telecomunicatii din Grecia, a raportat o crestere a profitului net cu 89% in primul trimestru, datorita unui castig unic din desfiintarea provizioanelor, insa sub estimarile analistilor, relateaza Reuters.
Profitul net al grupului OTE, ce este detinut partial de Deutsche Telekom, a crescut la 267 milioane euro. Analistii consultati de Reuters prevedeau un profit net de 297 milioane euro, estimarile variind intre 267 si 332 milioane euro, potrivit NewsIn.

OTE a anuntat ca vanzarile au scazut in primul trimestru cu 5,4%, la 1,45 miliarde euro, in contextul in care intensificarea competitiei din sectorul telefoniei mobile si al telefoniei fixe a afectat veniturile.

"In ianuarie, operatiunile mobile din Grecia s-au confruntat cu o concurenta intensa la preturi", a declarat directorul executiv OTE, Panagis Vourloumis (foto). "Raspunsul rapid dat de Cosmote i-a permis sa isi mentina cota de piata si sa isi consolideze pozitia de lider, insa ne-a afectat cresterea profitabilitatii in sectorul de telefonie mobila", a mai spus acesta.

OTE a estimat ca veniturile din telefonia mobila si din serviciile de internet din Grecia si Europa de Sud-Est vor compensa scaderea veniturilor din sectorul de telefonie fixa, aflate in declin.

Deutsche Telekom a cumparat anul trecut o participatie de 25% in cadrul OTE, pentru a se extinde in Europa de Sud-Est. OTE este prezent in Romania, Bulgaria si Albania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri