OTE, cea mai mare companie de telecomunicatii din Grecia, a raportat o crestere a profitului net cu 89% in primul trimestru, datorita unui castig unic din desfiintarea provizioanelor, insa sub estimarile analistilor, relateaza Reuters.
Profitul net al grupului OTE, ce este detinut partial de Deutsche Telekom, a crescut la 267 milioane euro. Analistii consultati de Reuters prevedeau un profit net de 297 milioane euro, estimarile variind intre 267 si 332 milioane euro, potrivit NewsIn.

OTE a anuntat ca vanzarile au scazut in primul trimestru cu 5,4%, la 1,45 miliarde euro, in contextul in care intensificarea competitiei din sectorul telefoniei mobile si al telefoniei fixe a afectat veniturile.

"In ianuarie, operatiunile mobile din Grecia s-au confruntat cu o concurenta intensa la preturi", a declarat directorul executiv OTE, Panagis Vourloumis (foto). "Raspunsul rapid dat de Cosmote i-a permis sa isi mentina cota de piata si sa isi consolideze pozitia de lider, insa ne-a afectat cresterea profitabilitatii in sectorul de telefonie mobila", a mai spus acesta.

OTE a estimat ca veniturile din telefonia mobila si din serviciile de internet din Grecia si Europa de Sud-Est vor compensa scaderea veniturilor din sectorul de telefonie fixa, aflate in declin.

Deutsche Telekom a cumparat anul trecut o participatie de 25% in cadrul OTE, pentru a se extinde in Europa de Sud-Est. OTE este prezent in Romania, Bulgaria si Albania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri