Richard Moat, fostul sef al operatiunilor companiei de telecomunicatii Orange in Romania, a fost numit in functia de managing director pentru divizia de telefonie mobila T-Mobile din Marea Britanie.
Acesta va incepe efectiv sa lucreze pentru T-Mobile incepand cu luna iunie a acestui an, potrivit unui comunicat transmis de Deutsche Telekom.

Vestea ca Moat a renuntat la sefia Orange Romania a aparut la inceputul lunii trecute. Tot atunci, reprezentantii companiei spuneau ca atributiile de CEO ale companiei vor fi preluate de catre Thierry Millet, care a ocupat pozitia de director comercial al Orange Romania din luna octombrie a anului 2005 si a condus departamentele serviciul clienti, marketing si vanzari. El are o experienta de 20 de ani in cadrul grupului Orange-France Telecom si a ocupat mai multe pozitii de top la nivel international.

Fostul CEO al Orange Romania il va inlocui, din functia de managing director al T-Mobile Marea Britanie, pe Jim Hyde, care a parasit compania din motive personale la sfarsitul lunii martie.

“Richard are o experienta extraordinara in domeniul telecomunicatiilor la nivel international. El se va ocupa, din noua pozitie, de construirea brandului T-Mobile in Marea Britanie si, ulterior, de dezvoltarea companiei, impingand-o sa devina lider de piata”, a declarat Hamid Akhavan, CEO al T-Mobile International si membru al board-ului Deutsche Telekom.

De cealalta parte, Moat a declarat ca T-Mobile este un jucator important pe piata de telefonie mobila in Marea Britanie si ca are o reputatie puternica in randul consumatorilor.

Imediat dupa ce a fost facut public faptul ca Richard Moat a plecat de la conducerea companiei de telecomunicatii Orange Romania, au inceput sa apara si zvonuri legate de locul spre care se indreapta acesta in continuare, T-Mobile fiind optiunea sa.

Richard Moat (foto) s-a alaturat echipei Orange in urma cu 17 ani si a ocupat pozitii importante la nivel international, detinand pozitii cheie – fost CEO Orange in Thailanda si Danemarca. In 2004, a devenit CEO al Orange Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri