Ratele de utilizare a fabricilor de semiconductori ar putea reveni la cote normale in timpul trimestrului al doilea din acest an, ajungand pentru prima data la cresteri de 60% comparativ cu nivelul redus de 49% din timpul primului trimestru, potrivit companiei de cercetare iSuppli.
Aceasta schimbare semnaleaza intrarea in “faza de recuperare” a industriei si intarirea preturilor pentru chip-uri, a declarat Len Jelinek, director si analistul-sef pentru domeniul chip-urilor din cadrul iSuppli.

“Furnizorii de semiconductori deja au redus forta de munca din fabrici si au inchis parti din echipamentul de fabricare, pe care il considerau ineficient la actualul nivel de cerere. Acest tip de actiuni a fost rasplatit, marind ratele de utilizare ale fabricilor”, a declarat Jelinek.

Privind inainte, cercetatorii anticipeaza ca ratele de utilizare vor creste cu 75% in trimestrul al treilea inainte de a experimenta un declin modest in trimestrul al patrulea, ajungand la 72%. Dupa ce ratele de utilizare vor ramane plate in primul trimestru din 2010, acestea ar putea inregistra o crestere contina atingand 82% in trimestrul al patrulea din 2010, scrie TG Daily.

iSuppli a adaugat ca pe partea de cerere, producatorii de semiconductori au raportat o imbunatatire minora in timpul primului trimestru din acest an.

In functie de cat de eficient si-au redus costurile si s-au adaptat la cererea in scadere, companiile vor putea sa arate investitorilor imbunatatiri financiare semnificative, in special ale veniturilor, a conchis Jelinek.

Jelinek a declarat ca imbunatatirile ratelor de utilizare a fabricilor de chip-uri la nivelul intregii industrii se datoreaza cresterii pietei de instrumente wireless si cresterii cererii pentru netbook-uri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri