Regres pe piata de proiectoare video: Epson raporteaza o scadere de 12% in T1

Epson a inregistrat, la nivelul primului trimestru, o cota de piata de 37% din punct de vedere al numarului de unitati vandute, ceea ce reprezinta o crestere de 29 procente fata de aceeasi perioada a anului 2008, dar o scadere cu 12% fata de rezultatele trimestrului precedent.
Astfel, Epson isi mentine pozitia de lider al pietei de videoproiectoare din Romania pe trimestrul intai al acestui an.

"Chiar daca in Romania piata videoproiectoarelor a inregistrat la inceputul acestui an, in ansamblu, un regres fata de trimestrele anterioare din punct de vedere al volumului de unitati vandute, suntem optimisti in ceea ce priveste relansarea interesului pentru produsele din segmentul destinat mediului educational si al celor din gama home cinema sau cea business", a declarat Simona Decuseara (foto), National Sales & Marketing Manager Epson Romania.

La mentinerea pe prima pozitie a pietei au contribuit veniturile obtinute din vanzarea modelelor home cinema, Epson devenind optiunea numarul unu pentru pasionatii de film sau de jocuri video. O contributie importanta au avut-o si modelele destinate mediului educational, capabile de proiectii cu diagonala mare de la distante foarte mici sau proiectoarele din gama mobila.

Epson propune o gama variata de proiectoare, de la cele adresate utilizatorilor din mediul business si mediilor de lucru profesionale sau mediului educational, pana la cele concepute pentru publicul larg.

Vanzarile Epson in Romania au inregistrat o crestere constanta in anul 2008, culminand in trimestrul al treilea cu preluarea primei pozitii pe piata proiectoarelor, atat din punct de vedere al numarului de unitati vandute, cat si al veniturilor obtinute din vanzarea acestora. La nivelul anului 2008, Epson a obtinut pe piata romaneasca a proiectoarelor o cota de 28%, clasandu-se pe prima pozitie.

Compania a incheiat anul calendaristic 2008 cu o cifra de afaceri de peste 4,4 milioane euro pe segmentul proiectoarelor, cu 66% mai mult fata de anul precedent, potrivit raportului Futuresource Consulting 2008. Cu un numar de 5.960 de proiectoare comercializate, vanzarile Epson au crescut cu 84% in anul 2008 in comparatie cu rezultatele obtinute in 2007.

In anul 2009, Epson se va concentra asupra segmentelor cu potential ridicat de dezvoltare cum este acela al produselor destinate mediului educational, dar si cel al proiectoarelor home cinema, zona in care Epson ofera cea mai mare perioada de garantie a lampii dintre modele existente in piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri