Dupa ce a primit o amenda de 1,06 miliarde euro de la Comisia Europeana pe motiv de practici ilegale de concurenta, presedintele si CEO-ul companiei, Paul Otellini, spune ca decizia luata nu e conforma cu realitatea si ca Intel va face recurs.
"Suntem de parere ca verdictul este incorect si ignora realitatile unei piete extrem de competitive a microprocesoarelor - caracterizata prin inovatii continue, performante imbunatatite ale produselor si preturi mai mici. Consumatorii nu au fost afectati in absolut niciun fel. Intel va face recurs", a declarat Otellini.

Acesta nu este de parere ca practicile companiei au contravenit legislatiei europene, ba mai mult, considera ca rezultatul firesc al unei piete competitive cu doar doi furnizori majori este ca atunci cand unul vinde mai mult, celalalt vinde mai putin.

"Directoratul General pentru Competitie a ignorat sau a refuzat sa obtina dovezi semnificative, ce contrazic decizia luata. Consideram ca aceste dovezi arata ca atunci cand companiile au activitati bune, piata le recompenseaza, iar cand acest lucru nu se intampla, piata reactioneaza in consecinta", adauga el.

In plus, Intel vrea ca pe parcursul recursului, sa colaboreze cu CE pentru a se asigura ca este in conformitate cu decizia ei.

Comisia Europeana a amendat compania producatoare de cipuri pentru ca aceasta ar fi platit producatorii de calculatoare sa amane sau sa anuleze planurile pentru lansarea unor produse care utilizeaza cipuri AMD, a platit taxe ilegale si secrete pentru ca acestia sa foloseasca cu precadere sau numai cipuri Intel, si a platit retailerii majori sa ofere in magazine numai calculatoare care au cipuri Intel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Bitdefender va asigura SECURITATEA CIBERNETICĂ pentru toate unitățile medicale
Setari Cookie-uri