Desi estima pentru anul 2008 afaceri de 33 milioane euro, criza economica i-a adus furnizorului de solutii informatice din Cluj Napoca, Brinel, o cifra de afaceri de doar 28 milioane euro. Pentru anul in curs, seful companiei prognozeaza o comprimare la nivelul afacerilor, de pana la 20 - 25%.
In prezent, pe piata IT din Romania se simte o contractie majora, tradusa prin scaderea achizitiilor, considera Marcel Borodi (foto), presedinte si CEO al Brinel.

In trimestrul intai al acestui an, criza s-a simtit si in cadrul companiei de solutii informatice cu sediul central in Cluj Napoca. Daca in T1 din 2008 afacerile companiei cresteau cu 37% comparativ cu anul precedent, in ianuarie si februarie 2009 mai ales, Brinel a simtit o scadere considerabila la nivelul afacerilor.

Criza economica actuala pune presiune imensa pe companiile romanesti, nevoite sa eficientizeze suplimentar procesele operationale, sa reduca costurile si sa se impuna pe o piata concurentiala tot mai puternica si mai dinamica. In aceasta situatie, sistemele si retelele IT din cadrul companiilor devin elemente fundamentale ce pot stabiliza si consolida evolutia acestora in perioada de criza, constituind in acelasi timp o investitie pe termen lung, ce le va permite sa actioneze prompt si eficient in piata, odata incheiata perioada mai putin favorabila.

Astfel, impreuna cu HP si Microsoft, parteneri in cadrul programului Frontline Partner (FLP), demarat in ianuarie si in Romania, Brinel lanseaza cinci tipuri de solutii hardware/software potrivite contextului economic defavorabil: comunicatii unificate, administrarea computerelor in retea, administrarea serverelor, protectia datelor, virtualizare.

"Nu suntem speriati de criza. Cu mici exceptii, traversam crize de 20 de ani. O percepem altfel si fiindca vine dupa o supraincalzire a pietei. Avem totusi oportunitatea sa ne reglam mecanismele de business si sa cladim fundatia pentru relansarea cresterii. IT-ul, prin solutiile sale, e si un motor al cresterii si un reductor al costurilor. Managerii experimentati stiu ca acum pot face investitii IT cu o rapida recuperare a investitiei", declara Borodi.

In prezent, Brinel are circa 150 de angajati in cinci locatii din tara, Cluj Napoca, Bucuresti, Timisoara, Oradea si Sibiu, si este partener HP, Microsoft, Cisco, Oracle, IBM si altii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Ce măsuri ia brandul autohton Allview pentru a proteja clienții și angajații
Setari Cookie-uri