Operatorul turc de telefonie fixa Turk Telekom analizeaza posibilitati de investitii in Kosovo, Kazahstan, Romania si Bulgaria, in contextul in care vrea sa faca achizitii de 1 miliard dolari.
"In natiunile Comunitatii Statelor Independente (CSI), Asia si in general in Orientul Mijlociu se va produce o crestere in sectorul telecomunicatiilor si in cel al Internetului", a declarat directorul de dezvoltare al Oger Telecom, Hakam Kanafani (foto), cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Marea Moarta din Iordania.

Kanafani a adaugat ca "Turk Telekom intentioneaza sa se extinda in regiunile din afara Turciei".

La inceputul anului, actionarii Turk Telekom au mandatat managementul companiei sa faca achizitii de pana la 1 miliard dolari in 2009. In martie, compania a inaintat o oferta de preluare a operatorului macedonean de telefonie mobila Cosmofon, informeaza NewsIn.

Planurile de investitii coincid cu o scadere accentuata a economiei Turciei, ca urmare a crizei financiare mondiale, care a determinat companiile sa isi diminueze planurile de investitii.

Compania Turk Telekom, controlata de Oger cu sediul in Dubai, a fost listata la bursa din Istanbul in mai 2008, cand statul si-a redus participatia la 30%, prin listarea unui pachet de 15%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri