Germanos, cel mai mare retailer de telecomunicatii din tara, parte a grupului Cosmote, anunta o crestere de 91% in volumul de vanzari de accesorii handsfree cu Bluetooth in timpul primelor 4 luni din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce inseamna un salt de 52% in valoare.
Accesoriile de telefonie mobila – hands-free cu fir si hands-free cu Bluetooth, car-kit-uri, huse pentru telefoane mobile, carcase, baterii, incarcatoare de masina, incarcatoare de voiaj, suporturi de date (cabluri, memorie flash USB, etc.) si suporturi auto pentru telefonul mobil – reprezinta aproximativ 7% din valoarea vanzarilor medii lunare ale Germanos.

Ponderea valorii accesoriilor a crescut de la aproximativ 5% in primul sfert al anului 2008 la aproximativ 7% in primul sfert al anului 2009. Acest lucru reprezinta un plus de 30% si este rezultatul cresterii cererii de accesorii pentru fiecare telefon vandut, cum ar fi Bluetooth, incarcatoare de masina, cabluri de date, carcase etc.

Categoria Bluetooth reprezinta 60% din valoarea totala a accesoriilor vandute lunar. Germanos ofera tuturor consumatorilor o larga varietate de terminale cu Bluetooth - peste 27 de modele, de la 69 de lei la 319 lei (TVA inclus).

In acelasi timp, vanzarile de carduri de date au crescut la Germanos cu 15% ca valoare, in primele 4 luni ale anului 2009, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

“Segmentul accesoriilor de telefoane mobile are o dinamica spectaculoasa si din acest motiv putem spune ca exista mai multe tendinte ce caracterizeaza aceasta piata. Sistemele <maini libere> cu fir sunt inlocuite din ce in ce mai mult de cele fara fir, cu tehnologia Bluetooth. Tehnologia Bluetooth castiga teren si in ceea ce priveste transferul de date, inlocuind clasicul cablu de date”, declara Cosmin Vintila, accessories product manager, Germanos Telecom Romania.

Germanos este specializat in comercializarea de produse si servicii de telefonie mobila, precum si alte produse digitale asociate - camere foto si video, telefoane fixe, carduri de memorie, respectiv servicii de telefonie mobila, fixa si de Internet de la Romtelecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri