McAfee, a doua companie de securitate pentru computere, se va alia cu EMC Corp pentru a oferi servicii online de sustinere a PC-urilor, si a anuntat achizitionarea unei companii care protejeaza bancomatele (ATM-uri) impotriva atacurilor infractionale.
Compania planuieste sa ofere consumatorilor sustinere Web nelimitata pentru computere personale cu divizia Mozy de la EMC, a declarat vice-presedintele Todd Gebhart la intalnirea analistilor McAfee.

Anterior, McAfee a anuntat ca vrea sa plateasca 33 milioane dolari pentru a cumpara compania SolidCore Systems, adaugand prin aceasta achizitie produse care ajuta companiile sa protejeze ATM-urile, registrele si alte sisteme ale punctelor de vanzare folosite de retailer-i alaturi de multifunctionale si alte instrumente specializate.

Compania ar putea plati alte 14 milioane dolari daca SolidCore va atinge tintele financiare propuse, scrie USAToday.

Produsele SolidCore sunt folosite de mai mult de 100 de institutii financiare si in mai mult de 15.000 de magazine, a anuntat McAfee.

Directorul executiv al McAfee, Dave DeWalt, a declarat ca vrea sa continue achizitionarea de companii mici si mijlocii care sa ajute la vanzarea unor produse existente.

“Cred ca ne putem astepta la mai mult de trei sau patru actiuni ca achizitionarea SolidCore”, a declarat analistul Cowen & Co, Walter Pritchard.

McAfee se asteapta ca achizitia SolidCore sa diminueze usor profitul companiei din actualul trimestru incheiat la 30 iunie, odata cu incheierea tranzactiei.

In a doua jumatate a anului, compania planuieste sa introduca servicii de sustinere a PC-urilor, fiind ultimul jucator intrat intr-o piata dominata de rivalul Symantec, partenerul sau EMC si Carbonite.

In urma cu cativa ani McAfee a testat un serviciu de suport pe care spera sa il lanseze, dar din cauza unor probleme aceste planuri nu au fost duse pana la sfarsit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Telekom oferă gratuit platforma educațională Adservio profesorilor și elevilor
Setari Cookie-uri