HP, cel mai mare producator mondial de imprimante si calculatoare personale, a facut predictii negative pentru urmatorul an, previziuni ce implica renuntarea la aproximativ 6.400 de angajati, echivalentul a 2% din forta totala de munca a companiei.
Anuntul privind concedierile de personal a fost facut noaptea trecuta. Restructurarile vor fi facute pe parcursul urmatoarelor 12 luni, in sectorul de productie de PC-uri si imprimante, potrivit irishtimes.com.

Totodata, compania a anuntat profit trimestrial in scadere cu 17% in T2. Pe continentul american, castigurile HP au crescut cu 9%, pana la 12,1 miliarde dolari, pe cand in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, acestea au scazut cu 11%, la 10,6 miliarde dolari.

In zona asiatica, castigul companiei s-a diminuat cu 10%, pana la valoarea de 4,7 miliarde dolari.

Profitul inregistrat in urma vanzarilor de PC-uri a coborat cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, segmentul de imprimare a scazut cu 23 de procente, iar cel de stocare si de servere s-a prabusit cu 28%.

PC revenue fell 19 per cent, imaging and printing revenue dropped 23 per cent and storage and server sales sank 28 per cent.

Oficialii HP se asteapta ca in trimestrul trei din 2009 profitul sa fie slab. “Pentru intregul an fiscal, estimam un declin de 4 – 5%”, au spus reprezentantii companiei. Anterior, acestia mizau pe o scadere de doar 2%.

Gigantul IT a incheiat primul trimestru financiar din acest an cu venituri de 28,8 miliarde dolari, ceea ce inseamna o crestere de 1% fata de anul trecut, sau de 4% - adaptata la efectele schimbarii cursului valutar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P)Angajatori de TOP au pregatit oportunitati de job la Sala Palatului
Setari Cookie-uri