IBM Romania a deschis la Brasov prima filiala din afara Bucurestiului, aceasta apartinand Centrului Global de Furnizare si Servicii IT, noua filiala urmand a fi o componenta esentiala a operatiunilor IBM in Romania.
Noul centru isi propune sa valorifice la un nivel inalt oportunitatile existente in zona: comunitatea vorbitoare de limba germana, numarul mare de specialisti dispusi sa ofere sprijin clientilor, un sistem educational de nivel inalt si un mediu competitiv, propice dezvoltarii oportunitatilor de afaceri.

Acest centru va juca un rol foarte important in cadrul retelei globale IBM de furnizare de servicii IT, oferind servicii asociate dezvoltarii si mentenantei unor aplicatii extrem de complexe care vor ajuta clientii sa se axeze pe resursele umane si financiare din cadrul companiilor lor, sa economiseasca bani si sa optimizeze tehnologia pentru a se putea dezvolta.

"Investitia continua in Centrul Global de Furnizare Servicii IT din Romania este o componenta esentiala a strategiei IBM de distributie integrata la nivel global", a declarat la inaugurare Michael Dietz, vicepresedinte IBM Global Delivery Centre in Europa de Est. Acesta a mai afirmat ca pentru centrul de la Brasov exista deja cinci contracte, incheiate cu firma germana BMW, ceea ce ofera o foarte buna baza de plecare activitatii de aici.

Filiala inaugurata este o parte a Centrului Global de Furnizare Servicii IT din Romania, care face parte dintr-o retea integrata alcatuita din peste 80 Centre IBM similare in intreaga lume. Centrul lucreaza cu clienti dintr-o gama variata de ramuri industriale, de la auto, banking, asigurari, telecomunicatii, industria petrolului si a gazelor naturale si pana la industria de retail, servind atat companii mari cat si intreprinderi mici si mijlocii sau din sectorul public.

La Brasov au fost deja angajati 86 de specialisti, ingineri, informaticieni si programatori, contractele incheiate cu BMW creind premisele unor noi angajari in perioada urmatoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
CONNECT44 România: 97% dintre angajați lucrează remote
Setari Cookie-uri