Televizor... mobil, la 800 de dolari

Coreea de Sud a difuzat, ieri, prima emisiune a unei televiziuni prin satelit pe telefoanele mobile, transmite agentia AFP, citata de Mediafax.

Sistemul, aflat inca in stadiu de experiment, va fi lansat propriu-zis pe piata peste patru luni si va permite utilizatorilor de telefonie mobila sa urmareasca programe de televiziune pe celular, gratie unei tehnologii create de grupul japonez Toshiba. TU Media, o companie la care este actionar cel mai important operator de telefonie mobila coreean, SK Telecom, doreste sa ofere aceste servicii din luna mai. Compania propune utilizatorilor o gama de 14 canale video si 24 audio, iar de anul viitor este prevazuta si crearea unei banci de date.

"Obiectivul nostru este sa atragem opt milioane de abonati pana in 2010 si sa atingem o cifra de afaceri de un miliard de dolari", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Heo Jae-Young. Samsung Electronics a prezentat un telefon echipat cu o tehnologie care permite vizionarea de programe TV pe un ecran de cinci centimetri. Pretul aparatului este de 805 dolari. Coreea de Sud este cea mai avansata tara din lume in materie de Internet si telefonie mobila, 76 la suta dintre locuitori detinand un celular.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri