Cel mai mare operator de telefonie mobila din India, Bharti Airtel, a reluat discutiile privind o fuziune cu operatorul de telefonie mobila MTN din Africa de Sud, la un an dupa ce planul anterior de fuziune a fost abandonat.
Cele doua companii poarta discutii prin care Bharti va prelua o participatie de 49% din MTN, in timp ce compania sud-africana va primi o participatie de 36% din compania indiana. De asemenea, valoarea tranzactiei ar putea ajunge la 23 miliarde dolari, scrie BBC News.

Daca fuziunea dintre cele doua companii se va incheia, acestea vor forma a treia companie de telefonie mobila din lume cu mai mult de 200 milioane abonati.

Discutiile au esuat in urma cu un an din cauza unei dispute privind cine va conduce noul grup.

Cele doua companii, care combinat au venituri anuale mai mari de 20 miliarde dolari, au anuntat ca discutiile sunt la inceput.

Analistii au salutat anuntul celor doua companii, dar au avertizat ca ramane de vazut daca tranzactia va fi incheiata.

“Exista multe beneficii clare pentru cele doua companii: o expunere mare in piata, acces la produse inovatoare si o putere de cumparare mai buna”, a declarat Khulenkani Dlamini, manager la Afena Capital din Africa de Sud.

La inceputul acestei luni, Bharti a semnat un contract de sponsorizare cu echipa englezeasca Manchester United.

India si Africa de Sud sunt doua dintre tarile cu cea mai mare dezvoltare a pietei de telefonie mobila.
Dupa ce discutiile privind fuziunea dintre Bharti si MTN au esuat vara trecuta, rivalul companiei indiene, Relliance, a inceput discutiile privind fuziunea cu MTN, dar acestea nu s-au finalizat pozitiv.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Bitdefender va asigura SECURITATEA CIBERNETICĂ pentru toate unitățile medicale
Setari Cookie-uri