Seful Facebook, Mark Zuckerberg, a spus "Da" investitorilor rusi.

El spune ca a fost impresionat de situatia financiara a companiei Digital Sky Technology (DST). Aceasta a investit in mai multe firme de internet din Rusia si Europa de Est. Facebook are mai mult de 200 milioane de membri la nivel global.

Compania americana a precizat ca DST nu va avea membrii in consiliul de administratie si nu va detine drepturi speciale.

"Mai multe firme au avut discutii cu noi, insa DST a iesit in evidenta datorita perspectivei globale cu care vine", a spus Zuckerberg.

Afacerea vine la doi ani dupa ce Facebook a vandut o participatie de 1,6% catre Microsoft, pentru 240 milioane dolari, informeaza NewsIn.

Facebook, care obtine castiguri din publicitatea online, se foloseste de pozitia dominanta avuta in cadrul site-urilor de socializare pentru a atrage investitorii, in contextul conditiilor dure de pe piata pentru reclamele online. Traficul in urcare determina compania sa mareasca investitiile in centrele de date, explica Bloomberg.

In 2007, Microsoft a investit 250 milioane dolari in Facebook
, evaluand compania la 15 miliarde dolari.

Mark Zuckerberg spera la o listare a companiei la bursa
, dar a adaugat ca acest lucru va avea loc peste cativa ani deoarece cea mai mare retea sociala nu are nevoie deocamdata de capital.

Zuckerberg, tanarul din spatele cresterii afacerii Facebook