Facebook a anuntat ca a vandut o participatie de 1,96%, pentru 200 milioane dolari, unei companii rusesti de internet, decizie ce evalueaza site-ul de socializare la 10 miliarde dolari, scrie BBC.

Seful Facebook, Mark Zuckerberg, a spus "Da" investitorilor rusi.

El spune ca a fost impresionat de situatia financiara a companiei Digital Sky Technology (DST). Aceasta a investit in mai multe firme de internet din Rusia si Europa de Est. Facebook are mai mult de 200 milioane de membri la nivel global.

Compania americana a precizat ca DST nu va avea membrii in consiliul de administratie si nu va detine drepturi speciale.

"Mai multe firme au avut discutii cu noi, insa DST a iesit in evidenta datorita perspectivei globale cu care vine", a spus Zuckerberg.

Afacerea vine la doi ani dupa ce Facebook a vandut o participatie de 1,6% catre Microsoft, pentru 240 milioane dolari, informeaza NewsIn.

Facebook, care obtine castiguri din publicitatea online, se foloseste de pozitia dominanta avuta in cadrul site-urilor de socializare pentru a atrage investitorii, in contextul conditiilor dure de pe piata pentru reclamele online. Traficul in urcare determina compania sa mareasca investitiile in centrele de date, explica Bloomberg.

In 2007, Microsoft a investit 250 milioane dolari in Facebook
, evaluand compania la 15 miliarde dolari.

Mark Zuckerberg spera la o listare a companiei la bursa
, dar a adaugat ca acest lucru va avea loc peste cativa ani deoarece cea mai mare retea sociala nu are nevoie deocamdata de capital.

Zuckerberg, tanarul din spatele cresterii afacerii FacebookMai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si