Veniturile din piata globala de servere au scazut cu 24,5% in primele trei luni ale acestui an, anunta cel mai recent raport al companiei de cercetare IDC.
Vanzarile au insumat 9,9 miliarde dolari, acesta fiind al treilea trimestru consecutiv de declin al veniturilor, si, de asemenea, este cea mai mare scadere trimestriala de cand IDC a inceput sa masoare vanzarile din aceasta piata, in 1996.

Vanzarile de servere au scazut in fiecare zona geografica masurata de IDC, cu precadere in Europa.

Recesiunea este principalul factor care sta la baza acestei scaderi, deoarece companiile au continuat sa reduca bugetele pentru achizitionarea de noi servere. Fata de ultima recesiune, producatorii de servere nu au redus drastic preturile si le-au mentinut echilibrate.

Potrivit IDC, Hewlett-Packard si Dell au primit o lovitura puternica. Veniturile Dell provenite din servere au scazut cu aproape o treime, iar HP a pierdut aproape un punct procentual din cota de piata. International Business Machines a avut o performanta mai buna decat rivalii sai.

HP si IBM au incheiat trimestrul cu o cota de piata de 29,3%, cu HP a carui cota a scazut putin, in timp ce cota IBM a crescut nominal. Sun Microsystems si Dell ocupa urmatoarele pozitii in clasamentul vanzarilor de servere.

Piata serverelor nu da inca semne de revenire. Analistul IDC, Matt Eastwood, a declarat ca se asteapta la o performanta asemanatoare si in al doilea trimestru.

Totusi, el a declarat ca se asteapta ca vanzarile sa se stabilizeze in a doua jumatate a anului, dupa ce companiile vor incepe sa dea unda verde cheltuielilor pentru tehnologie. De asemenea, Eastwood vede o crestere in piata de servere incepand cu 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri