Profitul Dell, in cadere libera

Dell Inc, cel de-al doilea producator mondial de calculatoare personale, a anuntat o scadere la 290 milioane dolari a profitului net din primul trimestru fiscal incheiat pe 1 mai, sub asteptarile analistilor.
In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 784 milioane dolari. Oficialii companiei nu au oferit o estimare detaliata asupra situatiei financiare viitoare. Saptamana trecuta, rivalul mai mare al Dell, Hewlett-Packard Co, care a raportat, de asemenea, o scadere a profitului trimestrial, a estimat venituri mai mici cu 5% in anul fiscal 2009.

Veniturile Dell in perioada analizata au scazut cu 23% fata de anul trecut, la 12,3 miliarde dolari. Analistii de pe Wall Street estimasera venituri de 12,7 miliarde dolari. Livrarile de calculatoare au scazut cu aproape 17% in primul trimestru, anunta NewsIn.

Dell are ca obiectiv reducerea costurilor in ceea ce numeste un mediu economic "competitiv", concentrandu-se mai mult pe profitabilitate, decat pe crestere.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri