Operatorul de plati cash si online PayPoint plc a avut, in 2008, venituri totale de 257 milioane euro, in crestere cu 7% comparativ cu anul anterior, ca urmare a cresterii cu 10% a numarului de tranzactii procesate, si un profit operational de 38 milioane euro, mai mare cu 20% fata de anul anterior.
In ceea ce priveste activitatea din tara noastra, operatorul a anuntat ca PayPoint Romania a incheiat anul trecut cu 14 clienti importanti. La sfarsitul anului financiar aprilie 2008 - martie 2009, PayPoint Romania avea 5.702 terminale in intreaga tara, in crestere cu 42% comparativ cu anul anterior. Dintre acestea, 2.000 poarta brandul PayPoint.

„Veniturile, marjele, profitul si dividendele au crescut, in timp ce estimarile facute anul trecut cu privire la cresterea retelei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord au fost depasite. In Romania reteaua noastra a continuat sa creasca, cu un accent deosebit pus pe dezvoltarea serviciilor de plata in numerar a facturilor lansate in august 2008 sub brandul PayPoint, pentru care avem deja semnate contracte cu 14 clienti importanti,” a declarat Chairman al PayPoint plc., David Newlands.

PayPoint este principalul operator de plati cash si online din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, desfasurand operatiuni si in Irlanda si Romania. Compania proceseaza anual 540 milioane de tranzactii in valoare de peste 9 miliarde lire sterline (10 miliarde euro) pentru 6.000 de clienti - furnizori si comercianti.

Incepand din septembrie 2004, PayPoint plc este listata la bursa din Londra cu simbolul PAY:LSE. Capitalizarea bursiera a companiei la data de 29 martie 2009 era de 254 milioane lire sterline (291,45 milioane euro).

Printre clientii actuali PayPoint din tara noastra se numara E.ON Gaz Romania, E.ON Furnizare Moldova, Allianz Tiriac, Enel Energie , Romtelecom, UPC Romania, Zapp Mobile si GDF Suez Energy Romania.

PayPoint ofera, de asemenea, servicii complete de reincarcare electronica a cartelelor preplatite pentru Cosmote, Orange, Vodafone si Zapp, precum si servicii de incarcare electronica pentru operatorii de telefonie fixa cu acces international si de Internet, printre care se numara

EasyComm, Nobel si Worldtelecom (Number One). Pentru FocuS Sat, PayPoint ofera servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplatite de tip DTH (Direct-To-Home).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri