Intel pariaza pentru perioada urmatoare pe Mobile Internet Device-uri (MID-uri), echipamente focalizate pe navigatia optima pe Internet. Potrivit unui studiu realizat de ABI Research, pana in 2013, vor fi livrate aproximativ 130 de milioane de astfel de unitati, la nivel global.

"Asteptarile Intel legate de Mobile Internet Device-uri sunt mari, aceasta categorie va creste foarte mult in perioada urmatoare", a declarat Irinel Burloiu, Business Development Manager Intel pentru Romania si Bulgaria.

Pornind de la ideea ca oamenii sunt mobili prin definitie, Intel a identificat oportunitatea crearii unei platforme speciale pentru nasterea unei noi categorii de produse, cunoscuta la scara larga sub denumirea de Mobile Internet Device-uri.

Daca ne uitam la modul in care a schimbat Internetul viata oamenilor, sesizam faptul ca acestia vor sa fie in permanenta conectati.

Potrivit lui Burloiu, aceasta tehnologie nu va ramane straina si utilizatorilor romani. Din contra, spune el, "Romania nu o sa ramana in urma din acest punct de vedere. Singura diferentiere se face la nivelul operatorilor care aduc pe piata locala astfel de echipamente."

In privinta estimarilor legate de cresterea acestui segment in viitorul apropiat, Business Development Manager-ul Intel nu se poate pronunta, intrucat platforma este noua.

Totusi, la nivel de oportunitate globala, segmentul de MID-uri este egal cu cel de notebook-uri. Din vanzarile totale de calculatoare portabile, notebook-urile reprezinta, conform reprezentantului celui mai mare producator de microcipuri, circa 20%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si