Producatorul software si hardware EMC a facut o oferta nesolicitata de 1,8 miliarde dolari in numerar pentru achizitionarea Data Domain, depasind oferta anterioara a NetApp, care evalua compania la 1,5 miliarde dolari, scrie Bloomberg.
EMC, cel mai mare producator de sisteme de stocare, a declarat ca urmareste preluarea Data Domain pentru a se extinde in piata sistemelor care reduc cantitatea de informatii necesare pentru a stoca date.

Directorul executiv Joe Tucci a facut aceasta propunere printr-o scrisoare trimisa CEO-ului Data Domain, Frank Slootman.

Achizitia nu va aduce profit companiei EMC din acest an, dar incepand cu anul 2010 acest lucru ar putea fi posibil, a declarat Tucci. El a mai declarat ca EMC este interesata de preluarea Data Domain inaintea incheierii acordului cu NetApp.

La sfarsitul lunii martie, Data Domain avea 250 milioane dolari in numerar si investitii pe termen scurt, ceea ce inseamna ca valoarea tranzactiei pentru actionari ar putea fi mai mare de doua miliarde dolari.

Daca Data Domain accepta oferta EMC, va trebui sa ofere companiei NetApp un termen de cinci zile pentru a veni cu o eventuala oferta, a anuntat EMC. Acordul dintre Data Domain si NetApp a acoperit taxe de 57 milioane dolari.

Oferta EMC valideaza “unicitatea platformei Data Domain”, sustin specialistii in domeniu.

EMC este cea mai mare companie din piata hardware si software de stocare, cu o cota de 19%, comparativ cu cea a NetApp de 7% si cu Data Domain care detine o cota mai mica de 2%.

Tucci a declarat ca EMC doreste sa mentina conducerea Data Domain, care sa opereze ca o unitate EMC. El a mai declarat ca EMC este pregatita sa incheie acordul imediat ce conducerea Data Domain accepta oferta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri