EMC, cel mai mare producator de sisteme de stocare, a declarat ca urmareste preluarea Data Domain pentru a se extinde in piata sistemelor care reduc cantitatea de informatii necesare pentru a stoca date.

Directorul executiv Joe Tucci a facut aceasta propunere printr-o scrisoare trimisa CEO-ului Data Domain, Frank Slootman.

Achizitia nu va aduce profit companiei EMC din acest an, dar incepand cu anul 2010 acest lucru ar putea fi posibil, a declarat Tucci. El a mai declarat ca EMC este interesata de preluarea Data Domain inaintea incheierii acordului cu NetApp.

La sfarsitul lunii martie, Data Domain avea 250 milioane dolari in numerar si investitii pe termen scurt, ceea ce inseamna ca valoarea tranzactiei pentru actionari ar putea fi mai mare de doua miliarde dolari.

Daca Data Domain accepta oferta EMC, va trebui sa ofere companiei NetApp un termen de cinci zile pentru a veni cu o eventuala oferta, a anuntat EMC. Acordul dintre Data Domain si NetApp a acoperit taxe de 57 milioane dolari.

Oferta EMC valideaza “unicitatea platformei Data Domain”, sustin specialistii in domeniu.

EMC este cea mai mare companie din piata hardware si software de stocare, cu o cota de 19%, comparativ cu cea a NetApp de 7% si cu Data Domain care detine o cota mai mica de 2%.

Tucci a declarat ca EMC doreste sa mentina conducerea Data Domain, care sa opereze ca o unitate EMC. El a mai declarat ca EMC este pregatita sa incheie acordul imediat ce conducerea Data Domain accepta oferta.