Multi dintre clientii Dell si, in general, ai companiilor IT de pe piata romaneasca si-au amanat achizitiile, in asteptarea unor conditii mai bune de investitie, potrivit lui Mihai Guran (foto), country manager al Dell pentru Romania si Bulgaria.

“Multi dintre clienti si-au amanat achizitiile, in speranta unor perspective favorabile”, a declarat Guran, pentru Wall-Street.

Ultimul trimestru din 2008 a fost unul destul de slab pentru operatiunile Dell Romania, in ciuda celor peste 100.000 de unitati de notebook-uri, desktop-uri si servere livrate pe tot parcursul anului trecut la nivel local, a spus acesta, citand un studiu IDC.

Desi, per total, in 2008 s-a inregistrat o scadere a pietei, s-a observat un trend ascendant pe segmentul de notebook-uri. Acestea au avut o pondere mai mare in vanzari, iar raportul intre ele si desktop-uri a fost de 1 la 1, conform country manager-ului.

“Piata din Romania a scazut cu peste 65% in ceea ce priveste numarul de unitati vandute in primul trimestru din 2009”, a spus el, pentru Wall-Street.

Situatia creata incepand cu sfarsitul lui 2008 s-a vazut in primele trei luni din acest an, a precizat Guran. O revigorare la nivel de piata, IDC o prevede abia din urmatorul an.

“Noi asteptam cu mare interes sa vedem ce se va intampla cu economia Romaniei in continuare, deoarece in momentul in care aceasta isi va reveni, si sectorul IT se va afla pe drumul cel bun”, a completat acesta.

In prezent, 80% din livrarile Dell se adreseaza segmentului business. Incepand cu anul 2009, compania se focuseaza pe partea de furnizare de solutii.

Dell a anuntat, la nivel global, o scadere la 290 milioane dolari a profitului net in primul trimestru fiscal incheiat pe 1 mai. In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 784 milioane dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si