Prim-ministrul Emil Boc, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, si primarul Liviu Negoita au inaugurat, miercuri, in parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei primul hotspot - punct de acces la internet wireless de mare viteza si banda larga - gratuit.
Evenimentul marcheaza debutul unei initiative a Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) care presupune instalarea a aproximativ 300 de hotspoturi in spatii publice usor accesibile, cum ar fi centre universitare si parcuri, se mentioneaza in comunicatul MCSI.

“Aceasta initiativa este un prim pas din procesul de implementare a Strategiei de Broadband. Scopul MCSI este de a determina populatia sa constientizez beneficiile internetului de banda larga. Prin Strategia de Broadband, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a deblocat fonduri europene in valoare de 84 de milioane de euro care vor fi accesate pana la sfarsitul acestui an, sporind astfel absorbtia fondurilor structurale alocate Romaniei”, a declarat, miercuri, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu.

Strategia de Broadband este una dintre cele 14 directii de actiune ale MCSI, incluse in Strategia Nationala Romania Digitala – eStrategie pentru o societate informationala.

MCSI informeaza ca modernizarea administratiei publice si a societatii romanesti in ansamblu presupune servicii electronice care sa elimine birocratia, sa combata coruptia, sa reduca costurile administrative cu valori intre 30% si 70 % si sa eficientizeze serviciile oferite de stat cetateanului.

Intr-un concept integrat, prioritatea Guvernului Romaniei trebuie sa se concretizeze in posibilitatea oferita cetatenilor romani oriunde in tara dar nu numai, de a interactiona cu administratia publica pentru a le rezolva problemele, se mentioneaza in comunicatul MCSI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri