"Majoritatea clientilor nostri au primit in teste noul Windows 7, cu <language pack-ul> in limba romana si asteptam acum reactia lor. Lansarea oficiala a produsului va avea loc la 22 octombrie, atat in Romania cat si in intreaga lume", a spus Tudor Galos.

Directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft Romania a afirmat ca se asteapta la o migrare a utilizatorilor de Windows Vista, lansat la inceputul lui 2007, catre Windows 7.

Urmatorul sistem de operare Microsoft Windows 7 contine aplicatii multi-touch, ca o alternativa pentru mouse, urmarindu-se un impact mult mai pozitiv decat predecesorul Vista.

Prin noua interfata multi-touch, Microsoft doreste sa ofere utilizatorilor posibiliatea de a controla aplicatiile specifice, doar prin atingerea interfetelor de adminstrare. Produsele Microsoft care fac posibil acest lucru, sunt deja existente pe piata, cateva exemple fiind Surface, TouchWall sau Tablet PC-urile.

Windows 7 RC va fi disponibil in limbile engleza, germana, japoneaza, franceza si spaniola.

Microsoft Corp. a a afisat un profit net de 2,98 miliarde de dolari pentru cel de-al treilea trimestru fiscal al anului, in scadere cu 32% fata de aceeasi perioada din 2008, din cauza scaderii cheltuielilor pentru produse tehnologice.