Furnizorul de echipamente de telecomunicatii Romkatel a avut, in primul trimestru din 2009, o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, cu 16,6% mai mare decat in perioada similara a anului trecut, a declarat, directorul comercial al companiei, Costel Iordache.
"Pentru intregul an 2009 ne propunem sa realizam afaceri de 13 milioane de euro, in crestere cu doar 5% fata de 2008, avand in vedere situatia economica actuala. De obicei nu facem pronosticuri si de aceea am stabilit acest target ca urmare a previziunilor specialistilor", a precizat, citat de NewsIn, Costel Iordache, directorul comercial al companiei Romkatel, reprezentanta locala a firmei germane Kathrein.

In 2008, cifra de afaceri a furnizorului de echipamente de telecomunicatii Romkatel a fost de 12,4 milioane de euro, in scadere cu 25% fata de 2007. Din totalul afacerilor, cea mai mare pondere au avut-o antenele, 25%, apoi cablurile si accesoriile de cabluri coaxiale - 20%, aparatele de masura - 10%, restul fiind produse si servicii.

Compania Romkatel are 73 de angajati, iar pana la sfarsitul anului intentioneaza sa isi sporeasca numarul de salariati cu 5%, cresterea fiind prevazuta pentru departamentul vanzari.

"Avem in prezent 60-70 de clienti, atat in Romania cat si in Republica Moldova, unde lucram cu trei dintre cei patru operatori de telefonie fixa si mobila. Dintre acesti clienti, 20 sunt companii importante din telecomunicatii. In acest an ne-am sporit portofoliul cu 5-7 noi clienti, dar afacerile cu ei sunt inca in stadiu incipient, in sensul ca afacerile sunt la nivelul a 1.000 de euro, insa au potential de crestere", a adaugat Costel Iordache.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri